FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju s kadetskim trenerjem Alešem Mežnaršičem

Kadetsko moštvo v tem letu kaže izredno dobre predstave, kar potrjujejo tudi njihovi rezultati. Pred sezono je vodenje druge najstarejše selekcije našega Mladinskega nogometnega centra prevzel mladi in obetavni trener Aleš Mežnaršič, ki je skupaj s pomočnikom Antejem Bratićem odlično začel zgodbo v Nogometnem klubu Domžale.

nkd 4

Kadeti se v tem trenutku zanesljivo nahajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, kjer so na enajstih tekmah vknjižili kar deset zmag in remi. Skupno so dosegli petindvajset zadetkov ter prejeli le štiri. Mladi Domžalčani odlične rezultate dosegajo ob izredno dinamični in učinkoviti igri, skozi katero so nogometaši v izredno kratkem času že precej hitro napredovali. 

Aleš, kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom sezone?

Z dosedanjim potekom sezone sem seveda zelo zadovoljen, saj smo trenutno rezultatsko zelo uspešni. Veseli me tudi dejstvo, da nimamo resnejših težav s poškodbami. Pogoji za delo so dobri, smo motivirani in želja je, da tako ostane tudi v nadaljevanju.

Kakšno selekcijo vodite? Kako bi opisali ekipo, s katero delate?

Gre za skupino obetavnih fantov, ki so v fazi učenja in se morajo zavedati, da jih čaka ogromno dela in odrekanja, da postanejo pravi igralci. Vse pogoje imajo tako rekoč na pladnju. Na njih je samo, da pametno izkoristijo to, kar jim omogoča klub. Kot njihovo glavno vrlino bi izpostavil nekaj, kar sem začutil že takoj na začetku našega sodelovanja - to je sposobnost, da se v nobenem primeru ne predajo. Imajo super moštveni duh, kar je za ekipni šport zelo pomembno ter izjemne individualne sposobnosti. Tako motorične kot tudi nogometne.

V katerih segmentih igre so fantje v zadnjih mesecih najbolj napredovali?

Priznati moram, da je ne glede na kvaliteto, ki jo premoremo, še vedno veliko prostora za napredek. Dobro reagiramo v fazi, ko izgubimo žogo in jo ponovno pridobimo, ter preidemo v hiter prehod v napad. Takrat znamo biti zelo nevarni za tekmeca, kar smo v dosedanjem delu sezone že večkrat dokazali.

Kateri so tisti glavni cilji, ki jim sledite pri delu z vašo selekcijo?

Naše delo poizkušamo čim bolj približati delu članskega moštva, saj bi tako mladim igralcem omogočili lažji prehod iz mladinskega v članski nogomet. To seveda ni vedno lahko ... Primarni cilj je razvoj posameznika v več segmentih. Seveda veliko poudarka dajemo nogometnim vsebinam (izboljšanju tehnike in razumevanje taktike), ampak se je potrebno zavedati, da je nogomet postal fizično zelo zahteven šport, tako da veliko delamo tudi na preventivi in fizični pripravljenosti. Poleg naštetega, pa jih je potrebno vzgojiti v močne osebnosti. So v obdobju, ko se spopadajo z različnimi situacijami, tako pozitivnimi kot negativnimi, zato ne smemo zanemariti njihove psihološke priprave. Na srečo imamo v klubu strokovnjake na teh področjih, ki svoje delo zelo dobro opravljajo in mi pri delu precej pomagajo.

Našemu klubu ste se pridružili pred začetkom sezone in v tem času hitro navdušili z odličnim delom. Kako se počutite v Domžalah?

Hvala za te besede. V Domžalah se počutim zelo dobro. Želja po delu v NK Domžale je bila vedno prisotna, saj sem nogometno odraščal v tem klubu kot igralec in bil vseskozi povezan z njim oz. ljudmi, ki delajo za klub. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da bom s svojim znanjem in izkušnjami lahko pripomogel k že tako dobremu delovanju mladinskega centra.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB