FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Trener U14 Mile Stankovič: "Prijetno je voditi te fante"

Vodenje selekcije U14 je v tej sezoni prevzel naš dolgoletni trener v Mladinskem nogometnem centru Mile Stankovič, ki je zadnjih nekaj sezon kot pomočnik deloval v kadetskem moštvu. Mladi Domžalčani so se odlično znašli pod njegovim vodstvom, saj se ob odigrani tekmi manj nahajajo na visokem drugem mestu MNZ lige starejših dečkov.

U14

Mile, kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom sezone?

Z njihovim delom in odnosom, ki ga kažejo na zelenicah in izven njih, sem zelo zadovoljen. Tudi dosedanji del sezone nas navdaja z optimizmom, saj fantje napredujejo iz dneva v dan. Kažejo zelo dobre predstave, ki so iz kroga v krog boljše, hkrati pa me veseli tudi dejstvo, da še imajo precej rezerv, kar jim ob trdem delu omogoča še veliko napredka. 

Za kakšno selekcijo gre? Katere so njihove glavne vrline?

Gre za zelo delovno selekcijo, saj se vsi igralci redno udeležujejo treningov, kar je zelo pozitivno. Ne le zame, ampak tudi zanje. Pridno izpolnjujejo zadane naloge, hkrati pa jih je prijetno voditi, saj so željni učenja in napredka. Med seboj so dobri prijatelji, pomagajo drug drugemu, s čimer je tudi medsebojno vzdušje izredno dobro. Ko vse skupaj sešteješ, rezultat preprosto ne more izostati.

V katerih segmentih igre so fantje v zadnjih mesecih najbolj napredovali?

Zelo smo napredovali v tehničnem smislu, saj mora vsak igralec v mlajših selekcijah narediti korak naprej pri obvladovanju žoge. Velik napredek vidim pri določenih fantih, ki so šele letos prišli k nam in so se zelo lepo vklopili. Zelo sem vesel, da fantje razumejo igro ter poslušajo navodila, ki jim jih dajemo. Zavoljo tega so napredovali tudi pri taktičnem vidiku, ki je v nogometu prav tako zelo pomemben.

Kateri so tisti glavni cilji, ki jim sledite pri delu z vašo selekcijo?

Moj glavni cilj je, da te fante, ki sedaj trenirajo pri nas, vzgojimo v dobre ljudi. Radi bi, da se z veseljem ukvarjajo z nogometom, da radi prihajajo na treninge, da napredujejo in skozi nogomet prejmejo občutek odgovornosti in dela v povezani celoti. Lahko rečem, da ves čas stremimo k nadgradnji našega dela, vseskozi izboljšujemo naš sistem igre, s čimer nenehno iščemo rešitve za še večji napredek.

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB