FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Prihaja 7. mednarodni Memorial Mirana Kralja

Le še en teden nas loči do tradicionalnega, že sedmega mednarodnega turnirja za selekcijo U17, ki je posvečen našemu dolgoletnemu sodelavcu Miranu Kralju, ki je po hudem boju z zahrbtno boleznijo preminil leta 2014. Tudi na letošnjem turnirju bo nastopilo šest ekip, ki prihajajo iz šestih različnih držav.

memorial mirana kralja 2

Za naziv najboljšega se bodo tako potegovali Red Bull Salzburg (Avstrija), Rijeka (Hrvaška), Empoli (Italija), Vasas Akademija (Madžarska), Brodarac (Srbija) in seveda obetavni domžalski nogometaši, ki so turnir doslej osvojili enkrat.

Z veseljem pričakujemo že sedmi Memorial Mirana Kralja, ki je v teh letih postal eden najboljših kadetskih turnirjev v regiji. Gostili bomo pet izredno kakovostnih ekip, ki bodo skupaj z našimi fanti nedvomno poskrbeli za zanimive nogometne predstave. Naš namen je, da se čim bolj povezujemo s klubi iz tujine, saj na ta način naši obetavni fantje prejemajo številne dragocene izkušnje, kar privede še do hitrejšega napredka. S tem turnirjem bomo sklenili zelo uspešno sezono naših mlajših selekcijo, ki so nas v zadnjem letu znova razveseljevali z dobrimi rezultati,“ je poudaril strokovni koordinator Jernej Javornik, ki v domžalskem klubu bdi nad razvojem obetavnih nogometašev v Mladinskem nogometnem centru. 

Vse tekme Memoriala Mirana Kralja bodo odigrane v Domžalah – večina na pomožnem igrišču, preostanek pa na zelenici Športnega parka. Moštva bodo razdeljena v dve skupini, na podlagi uvrstitev pa se bodo na koncu pomerila na tekmah za prvo, tretje in peto mesto. 

Skupina A:

Domžale
Empoli
Vasas

Skupina B:

Red Bull Salzburg
Rijeka
Brodarac

Razpored tekem:

Torek, 19. junij:
17:30 Red Bull – Rijeka
19:00 Domžale – Empoli

Sreda, 20. junij:
9:00 Brodarac – Red Bull Salzburg
10:30 Vasas – Empoli
17:30 Brodarac – Rijeka
19:00 Domžale – Vasas 

Četrtek, 21. junij:
9:00 Tekma za peto mesto
10:30 Tekma za tretje mesto
11:45 Finale

Besedilo: Alen Obrez

 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB