FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Starejši dečki odhajajo v Southampton

Novo veliko priznanje za Nogometni klub Domžale! Na podlagi vabila nogometnega kluba Southampton, čigar člansko moštvo nastopa v elitni Premier ligi, se bosta starostni selekciji U14 in U15 jutri podali v Anglijo, kjer ju v četrtek čakata prijateljski tekmi z vrstniki tega angleškega velikana.

nkd

Delo v Mladinskem nogometnem centru je zagotovo eden izmed pomembnejših temeljev delovanja našega kluba. Mladim nogometašem, ki nastopajo v mlajših klubskih selekcijah, vseskozi skušamo zagotoviti čim boljše pogoje za treniranje, ob tem pa se že vrsto let povezujemo tudi s tujimi klubi, s katerimi vzpostavljamo in ohranjamo odlične odnose. Povezovanje služi številnim namenom, predvsem pa nam veliko pomeni možnost izmenjave znanj in izkušenj, s katerimi največ pridobijo prav mladi fantje, ki šele začenjajo svojo nogometno pot.

Eno tovrstnih izkušenj bodo v prihodnjih dveh dneh izkusili nogometaši dveh selekcij starejših dečkov, ki se podajajo na gostovanje k angleškemu Southamptonu. Mladi Domžalčani bodo v trening centru Staplewood, ki velja za enega najboljših v Evropi, odigrali dve prijateljski srečanji. “V razvoju mladih nogometašev je prisotnih veliko pomembnih faktorjev. Mladi fantje potrebujejo čim več kakovostnih tekem, s katerimi lahko dobimo veliko povratnih informacij. Predvsem lahko vidimo, na katerem nivoju se nahajamo v smislu primerjave z najboljšimi evropskimi akademijami, hkrati pa nogometaši skozi tovrstne tekme pridobijo veliko dragocenih izkušenj. Koristno je tudi za naš strokovni kader, ki lahko v procesu sodelovanja dobijo številne nove ideje in še dodatno razširijo svoje nogometno znanje. Vse to počnemo z namenom, da našim mlajšim selekcijam omogočimo čim boljši razvoj,“ je prepričan Jernej Javornik, ki v vlogi strokovnega koordinatorja vsakodnevno bdi nad razvojem Mladinskega nogometnega centra našega kluba. 42-letni trenerski strokovnjak je to vlogo prevzel lanskega aprila, s čimer je postal ključni člen v povezavi med mlajšimi selekcijami in članskim moštvom.

DSC 4849Selekcija U15

Obe domžalski ekipi starejših dečkov, ki ju vodita trenerja Tomi Bronič (U15) in Primož Jeršin (U14), se po besedah Javornika izredno veselita nove mednarodne izkušnje, ki bo za mlade nogometaše predstavljala tudi dodatno motivacijo za prihodnje delo: “Vsekakor gre za veliko stvar, da smo prejeli vabilo tako kakovostnega kluba, v katerega akademiji so se razvijali številni odlični nogometaši, ki danes nastopajo v močnih evropskih klubih. Fantje se veselijo te izkušnje, saj se bodo lahko veliko naučili in spoznali, kako delo poteka v Angliji. Tudi potovanje samo bo zanje lepa dogodivščina. To je zelo pomembno, saj v klubu vseskozi poudarjamo, da je naše delo z njimi večplastno.“

U14
Selekcija U14 

Se morda v prihodnje obeta tesnejše sodelovanje med kluboma? “Zahvaljujoč Kristjanu Markoviću, ki je v Southampton odšel prav iz našega kluba, sta prvi korak sodelovanja ti dve prijateljski tekmi. Dogovarjamo se, da nam bodo v prihodnji mesecih Angleži vrnili obisk, tako da bo tudi v Domžalah odigrano kakšno prijateljsko srečanje naših mlajših selekcij. Vsekakor pa si želimo ohranjati stik in izmenjavati znanja ter izkušnje,“ je še dodal Javornik.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB