FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Memorial Mirana Kralja tudi letos navdušil

Šesta izvedba Memoriala Mirana Kralja se je zaključila po željah Partizana. Beograjčani so že ob svojem krstnem nastopu na tem močnem mednarodnem turnirju slavili zmago in prekinil štiriletno vladavino Red Bull Salzburga. Črno-beli so v finalu z 1:0 premagali Sarajevo, v boju za tretje mesto pa je v razburljivem obračunu Salzburg s 4:3 ugnal Domžalčane. Pokale in medalje so ekipam in najboljšim posameznikom podelili sinova Mirana Kralja, Matic in Črt Kralj, ter direktor turnirja Kristjan Marković.

"S potekom celotnega turnirja ter organizacijo smo lahko zelo zadovoljni. Uspelo nam je privabiti pet kakovostnih ekip iz petih različnih držav, v katerih se slog nogometa in mentaliteta igralcev močno razlikujeta. Na turnirju smo videli, kako majhna je razlika v kakovosti med klubi. Veseli nas, da se lahko po kakovosti enakovredno primerjamo z vsemi nastopajočimi," je bil s šestim mednarodnim turnirjem zadovoljen vodja akademije Nogometnega kluba Domžale Dejan Dončić.

 DSC0791

Domžalčani so prvo tekmo turnirja odigrali proti končnemu zmagovalcu. Partizan je nemudoma pokazal svojo kakovost in rumene premagal z 2:0. Poraz domačinov ni potrl, saj so že na tekmi proti Žilini pokazali vso svojo kakovost in slavili s 3:1. Letošnji mali finale je bil ponovitev lanskega velikega. Tudi tokrat je bil boljši Red Bull Salzburg, ki je dvakrat vodil s kar tremi goli razlike, a so nepopustljivi Domžalčani na koncu ujeli priključek. Na žalost jim ni uspelo zadeti še četrtič in poslastica turnirja se je končala z zmago Avstrijcev s 4:3: "S predstavami svoje ekipe sem zadovoljen. Na prvi tekmi smo pokazali preveliko spoštovanje do nasprotnika in prejeli prepoceni gola. Na tekmi z Red Bull Salzburgom smo pokazali karakter, saj smo pri izidu 1:4 prikazali najboljšo igro in zaostanek znižali na 3:4 ter si ustvarili še tri čiste priložnosti za izenačenje. To je dobra vzpodbuda za prihodnost te ekipe," je bil s predstavami svojih varovancev zadovoljen Dončić.

 DSC0629

Nogometni klub Domžale je še enkrat več dokazal, da je skrb za mlade nogometaše ena izmed prioritet kluba. Z vrhunsko organizacijo turnirja je navdušil vse sodelujoče ekipe: "Pohvalil bi vse, ki so sodelovali pri organizaciji turnirja. Veliko hodimo na turnirje v tujino in menim, da sta organizacija in kakovost našega turnirja na zelo visoki ravni. Tudi ekipe, ki so nastopale na turnirju, so potrdile dobro počutje in se že veselijo ponovnega povabila," je zaključil Dončić, ki je zagotovil, da prihodnje leto sledi že 7. Memorial Mirana Kralja.

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound