FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Fažana obarvana v rumeno

Igralci selekcije U12 so se za zaključek sezone udeležili mednarodnega turnirja Giuseppe Biasuzzi Brioni Fažana Kup. Na turnrju je v selekciji U12 nastopilo 17 ekip razdeljenih v 3 skupine, v polfinale pa so napredovali zmagovalci skupin in najboljša drugouvrščena ekipa.

Domžalska ekipa rumenih je v konkurenci NK Drave in GAKa iz Gradca zasedla spoštovanja vredno tretje mesto, medtem ko se je ekipa modrih prebila iz skupinskega dela in se za mesto v finalu pomerila z vrstniki iz NK Drava Ptuj. Po zmagi v polfinalu, jih je v finalu pričakal hrvaški velikan Hajduk iz Splita, ki je v polfinalnem obračunu odpravil NK Maribor.

Ekipa Čazima Šabotiča se v finalnem obračunu tekmeca ni prestrašila in se mu je z borbeno in ekipno igro postavila po robu. V izenačenem obračunu so Domžalčani pokazali večjo zbranost pred nasprotnikovim golom in zasluženo slavili z 2:0. Prevlada Domžalskega moštva se je nadaljevala tudi na podelitvi posameznih nagrad. Prav vse posamične nagrade v kategoriji do 12 let so si razdelili domžalski nogometaši. Tjaš Krnc je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja, Val Brvar je prispeval največ zadetkov, Kristjan Bandur pa je postal najboljši nogometaš turnirja. Ob tem velja omeniti, da so posamični dosežki zgoraj omenjenih rezultat ekipne igre, kjer so si igralci na igrišču in ob njem nesebično pomagali in skupaj tlakovali pot do uspeha.

Poleg nogometa je gostovanje v Fažani nudilo tudi drugačno zabavo. Čas med tekmami so igralci zapolnili s kopanjem v morju, obiskovanjem zabaviščnega parka in druženjem s starši, katerih podpora je bila tudi v tem primeru ključ do uspeha in se jim v imenu igralcev in trenerskega kolektiva najlepše zahvaljujemo. Zahvala gre tudi odlični organizaciji turnirja, kjer so poskrbeli za dober razpored tekem, ki je omogočal dovolj regeneracije nogometašem in dovolj prostega časa za druženje med tekmami. Posebej velja omeniti gospoda Mikija Kondiča, ki je bil vedno na voljo za pomoč, ko smo jo potrebovali.

Šabotičevi varovanci gredo sedaj na zaslužen počitek, zopet pa bodo vrnili k treningom konec meseca julija. Glede na njihovo zavzeto delo in pozitiven pristop se jih že veselimo gledati v prihodnji sezoni, ko bodo Domžalske barve branili v kategoriji do 13 let.

Finale:
Domžale Modri : Hajduk Split 2:0

Polfinale:
Domžale Modri : NK Drava 2:0
NK Maribor : Hajduk Split 0:6

Besedilo: Jaka Krajnik

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.