FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

U14: Prihod v Berlin in žreb skupine

Selekcija do 14 let Nogometnega kluba Domžale je danes srečno prispela v Berlin, kjer jo v naslednjih treh dneh čakajo boji v evropskem finalu Nike Premier pokala. Domžalčani so si vstopnico za najprestižnejši turnir v tej starostni kategoriji zagotovili z zmago v slovenskem delu turnirja. V petek in soboto bodo odigrali dve tekmi skupinskega dela, v katerem jih čakajo tekmeci iz Rusije, Švice in Češke.

"Malce smo bili nestrpni, saj smo zadnje dni dobro trenirali in se pripravljali na tekme. Priprava ni bila nič drugačna kot za ostale tekme v domačem okolju. Komaj čakamo, da se turnir začne," boje z vrstniki s celotne Evrope nestrpno pričakuje kapetan rumenih Žiga Žiberna, ki je v nemško prestolnico pripotoval z veliko mero samozavesti: ''V Berlinu bomo morali igrati najbolje kar znamo. Proti vsaki ekipi bo potrebno vložiti veliko energije. Želimo dobro zastopati Slovenijo in Domžale ter se uvrstiti čim višje. Vemo, da ne bo lahko, a nam dodatni pogum vliva tudi uspešen nastop naših predhodnikov pred štirimi leti," je o ciljih ter ambicijah spregovoril Žiberna.

Domžalčani se bodo za najboljšo pozicijo v skupini borili proti ekipam: Dynamo Moscow, Zürich in Sparta Prague. "Dobili smo težko skupino s težkimi nasprotniki. Na vseh tekmah bomo morali pokazati maksimum in zaigrati tako, kot znamo," je o izžrebanih tekmecih spregovoril trener Tomi Bronič.

Domžalčani bodo v Berlinu poizkušali najmanj izenačiti uspeh domžalske ekipe izpred štirih let, ko so rumeni v Ljubljani osvojili drugo mesto in se uvrstili na finalni turnir v Manchestru. Tam so rumeni osvojili tretje mesto za zagrebškim Dinamom in Milanom. Za varovanci Primoža Jeršina so med drugim zaostali vrstniki iz največjih evropskih klubov, Arsenala, madridskega Reala, Manchester Uniteda, dortmundske Borussie…

Skupina C:

# Ekipa
1. Dynamo Moscow
2. Zürich
3. Domžale
4. Sparta Prague

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.