FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Bronič: Pustiti dober vtis

Nogometaši selekcije do 14 let (letnik 2003) Nogometnega kluba Domžale bodo v četrtek odpotovali v Berlin na evropski finale Nike Premier pokala. Rumeni so si vstopnico za zaključni turnir zagotovili z osvojitvijo prvega mesta na slovenskem turnirju, ki je bil aprila na Brdu pri Kranju. 16 varovancev Tomija Broniča se bo med najelitnejšimi klubi v Evropi poizkušali prebiti v svetovni finale, kjer so rumeni slovenski nogomet odlično zastopali že pred štirimi leti.

ZZ168660

"Na turnir se pripravljamo po zastavljenem programu, tako da v samem delovnem procesu nismo ničesar spreminjali. V ekipi ni nobene evforije in vse poteka normalno, saj nočemo pretiravati s čustvi. Zadovoljni smo z vremenom, saj lahko treniramo v dobrih pogojih. Nenazadnje nam je klub omogočil vadbo na glavnem stadionu v Domžalah," je o pripravah na najprestižnejši turnir za selekcijo do 14 let spregovoril trener Tomi Bronić.

Nogometni klub Domžale ima že izkušnje iz evropskega finala. Pred štirimi leti je takratna selekcija do 15 let v Ljubljani, evropsko finale je gostil Stadion Stožice, osvojila drugo mesto in se uvrstila na svetovni finale v Manchester. Varovanci Primoža Jeršina so na koncu osvojili odlično tretje mesto: "V Berlin gremo kar najbolje zastopati domžalski in slovenski nogomet. Na turnirju sodelujejo vrhunske ekipe in v primerjavi z njimi smo manjši klub, a vnaprej se zagotovo ne bomo predali. Na vsaki tekmi želimo pokazati največ, kar lahko in zmagati. Prav je, da fantje spoznajo, da se lahko kosajo tudi z boljšimi in večjimi ekipami," ostaja skromen, a hkrati odločen domžalski strateg.

ZZ168675

Domžalčane bo v Nemčiji zastopalo 16 nogometašev: "Berlin je nagrada za njihovo dosedanje delo. V Domžalah so nekateri že skoraj sedem let in skozi to obdobje se je ekipa razvijala ter postala prava domžalska ekipa. V Sloveniji so tri ali štiri ekipe, ki bi v generaciji letnika 2003 lahko bile na našem mestu. Fantje so s trdim delom dokazali, da si zaslužijo to priložnost," je svoje varovance pohvalil Bronič.

Domžalčani se bodo na pot odpravili v četrtek zgodaj zjutraj, s turnirja pa se bodo vrnili v noči na torek. Po končanem turnirju rumene ne čaka veliko počitka, saj bodo v mesecu maju odigrali še nekaj prvenstvenih tekem. Trenutno so v 2. ligi MNZ Ljubljana za starejše dečke na drugem mestu: "Primarni cilj je prvenstvo. Imamo še nekaj zaostalih tekem in tempo v maju bo zelo naporen. Poleg tega moramo veliko stvari usklajevati še s šolo. V Berlin gremo uživati v nogometu in pustiti dober vtis," je zaključil Bronič, ki je v minuli sezoni s selekcijo do 15 let osvojil naslov državnega prvaka.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.