FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Bronič: Zastopanje Slovenije bo najlažja naloga

Nogometaši Domžal so drugič v zgodovini kluba slavili na slovenskem tekmovanju Nike premier pokala. Selekcija do 14 let je tako ponovila uspeh izpred treh let, ko so se rumeni pod vodstvom Primoža Jeršina uvrstili celo v svetovni finale v Manchestru, kjer so osvojili odlično tretje mesto. Tokrat so varovanci Tomija Broniča v boju za prvo mesto s 3:0 premagali Muro in se uvrstili v evropski finale, ki bo v maju v nemški prestolnici Berlin.

DOMMUR 0162 4 9 2017 ZZ

"Zasluženo smo zmagali. Skozi celotno srečanje smo prevladovali na igrišču in si ustvarili veliko število priložnosti. Muri se je poznalo, da imajo leto dni mlajše igralce, kar smo izkoristili predvsem v fizičnih dvobojih," je bil s predstavo svojih nogometašev zadovoljen trener Tomi Bronič, ki je lani vodil selekcijo do 15 let in z njo osvojil naslov državnega prvaka. Kljub uspešno zaključnem turnirju, ki je bil prvič odigran v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu, domžalski strateg v prihodnosti od svojih igralcev pričakuje še boljše igre: "Ne glede na rezultat igra ni bila popolna. Vsi se zavedamo, da lahko pokažemo še več. V Berlinu bomo morali igrati bolje, če želimo dostojno predstavljati Slovenijo in Nogometni klub Domžale."

DOMMUR 0165 4 9 2017 ZZ

Nogometni klub Domžale se lahko pohvali z dvema osvojenima prvima mestoma na tem turnirju. Domžalčani so v letu 2013 prav tako osvojili prvo mesto in se uvrstili na evropski turnir, ki je bil v Ljubljani. Drugo mesto na evropskem turnirju jih je pripeljalo na svetovno izvedbo najprestižnejšega turnirja za to selekcijo. Rumeni so tudi v svetovnem merilu odlično predstavljali Slovenijo in osvojili tretje mesto za zagrebškim Dinamom in Milanom: "Zastopanje Slovenije in barve kluba bo najlažja naloga od vsega, kar nas čaka v Berlinu. V Nemčijo gremo neobremenjeni, saj se zavedamo, kako velike ekipe bodo sodelovale na tem turnirju. Gremo iz tekme v tekmo in osnovna želja je, da se dostojno zoperstavimo večjim klubom. Potrebno bo trdo trenirati in izboljšati igro," je o evropskem finalu spregovoril Bronič, ki bo z igralci doživel pomembno mednarodno izkušnjo: "To je lepa priložnost za mlade igralce. Gre za pomembno izkušnjo, ki jo nogometaši verjetno ne bodo nikoli pozabili. V njihovih karierah je še veliko prostora za napredovanje in ta turnir je eden izmed začetkov."

Predtekmovanje:
Domžale - Olimpija Ljubljana 0:0
Interblock - Domžale 0:2 (Kobilica 14`, Kranjec 24`)
Domžale - Brinje Grosuplje 0:0

  TZNPT
1. Brinje Grosuplje 3 1 2 0 5
2. NK Domžale 3 1 2 0 5
3. Interblock 3 0 2 1 2
4. Olimpija Ljubljana 3 0 2 1 2

Polfinale:
Vipoll Veržej - Domžale 0:2 (Kranjec 9`, Rems 27`)
Maribor - Domžale 0:3 (Kostanjšek 18`, 20`, Resnik 25`)
Domžale - Triglav Domplan 0:1

  TZNPT
1. Domžale 3 2 0 1 6
2. Maribor 3 1 1 1 4
3. Triglav Domplan 3 1 1 1 4
4. Vipoll Veržej 3 0 2 1 2

Finale: 
Domžale - Mura 3:0 (Kranjec 19`, Žiberna 35`, Kostanjšek 52`)


1. mesto: Domžale
2. mesto: Mura
3. mesto: Maribor
4. mesto: Gorica
5. mesto: Triglav Domplan
6. mesto: Brinje Grosuplje
7. mesto: Krško
8. mesto: Vipoll Veržej

Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.