FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžalčani v Franciji tretji, Koprivnik najboljši igralec

Selekcija do 15 let je močan mednarodni turnir v francoskem Le Cellieriju končala na odličnem tretjem mestu. Domžalčani so v skupinskem delu zabeležili tri zmage in remi ter se uvrstili med osem najboljših ekip. V drugem delu turnirja je bilo osem najboljših ekip razdeljenih v dve skupini, iz katerih sta se zmagovalca uvrstila v finale, drugouvrščeni moštvi pa sta odigrali tekmo za 3. mesto.

Skupinska

Varovanci Tomija Broniča so se v drugem delu turnirja najprej pomerili z moštvom Pornic Foot. Gre za podružnico francoskega prvoligaša Nantesa, ki je Domžalčane premagala z 2:1: ''Srečanje smo začeli dobro in z golom Naceta Koprivnika tudi povedli. Potem pa so na sceno stopili sodniki, ki so domačinom podarili enajstmetrovko. Tudi pri drugem golu nasprotnika je šlo za prekršek nad našim vratarjem Klemnom Zupetom, a se sodniki niso oglasili. Proti poznejšemu zmagovalcu smo bili grdo oškodovani, čeprav smo bili boljše moštvo. Sam kot trener in mentor mladim nikoli ne komentiram sojenja, ampak lahko  povem, da v svoji desetletni trenerski poti nisem še videl takšnega favoriziranja domače (francoske) ekipe kot tokrat. Po koncu tekme se nam je še predsednik kluba organizatorja turnirja eno uro opravičeval za res škandalozno sojenje,'' je pojasnil trener Tomi Bronič.

Tekma

Na drugi tekmi skupine so Domžalčani z visokim izidom 4:0 premagali Saint Medard de Doulon. V polno so merili Denis Redžematović, Domen Božič, Klemen Kolar in Nace Koprivnik. Na zadnji tekmi druge skupine pa so se Domžalčani pomerili s hrvaškim Splitom, ki je v eni izmed prejšnjih tekem prav tako občutil favoriziranje domačih moštev s strani sodnikov. Tekma se je končala brez golov, kar je varovancem Tomija Broniča prineslo drugo mesto v skupini in boj za tretje mesto proti moštvu L'Etrtat La Tour. Domžalčani so bili celotno tekmo boljši nasprotnik, a niso uspeli spraviti žoge v mrežo nasprotnika, zato so o zmagovalcu odločali streli z bele točke. Enajstmetrovke so uspešno izvedli Domen Božič, Tibor Gorenc Stankovič, Anis Jašaragić, Nace Koprivnik in Klemen Kolar, vratar Klemen Zupet pa je v zadnji seriji ubranil strel nasprotnika in poskrbel za končno tretje mesto: ''Turnir je bil zelo dobro organiziran, domačini pa prijazni in ustrežljivi. Nastopalo je dvajset ekip iz osmih držav. Posebnost turnirja je bila, da so vse tuje ekipe spale pri družinah, po dva igralca pri vsaki, tako da je 80 družin sprejelo 160 fantov. Sprva so bili naši fantje skeptični, ker smo do sedaj vedno vsi skupaj bivali v hotelih ali v hostlih. Že prvi dan bivanja pa jim je bilo to všeč in hkrati zanimivo. Izmenjali so si izkušnje iz prve noči iz zanimivosti iz vsake družine,'' je z zanimivostjo postregel uspešni trener selekcije do 15 let, ki je bil s predstavami svojih varovancev zelo zadovoljen: ''Končali smo na tretjem mestu, čeprav smo bili realno gledano skupaj z RNK Split najboljši na turnirju. To so nam priznali tudi vsi udeleženci in organizatorji, ki so govorili, da smo igrali najlepši nogomet in da smo mi za njih zmagovalci.''

Ogrevanje

Besede Broniča potrjujeta tudi nagradi za najboljšega igralca in strelca turnirja. Prvo je prejel Nace Koprivnik, drugo pa Anis Jašaragić: ''Ne glede na težave s sodniki se iz Francije vračamo z lepimi spomini. Fantje so  lepo predstavljali Nogometni klub Domžale in Slovenijo, saj so bili vsi navdušeni nad kulturnim obnašanjem in lepim vedenjem naših fantov. Ob prejetju pokala smo dobili največji aplavz od vseh sodelujočih ekip. Poleg tega je bil Nace Koprivnik najboljši igralec, Anis Jašaragič pa s sedmimi  goli najboljši strelec turnirja,'' je zaključil trener selekcije do 15 let, ki jo v nadaljevanju sezone čaka oster boj za naslov slovenskega prvaka.

Trenerji

Tekma za 3. mesto:
Domžale - L'Etrtat La Tour 0:0 (5:4 po streljanju 11m)

2. del:
Domžale – RNK Split 0:0

Domžale – Saint Medard de Doulon 4:0
Strelci: Denis Redžematović, Domen Božič, Klemen Kolar, Nace Koprivnik

Domžale – Pornic Foot 1:2
Strelec: Koprivnik

1. del:
Domžale – AJ Casablanca (Mar) 5:0
Strelci: Denis Redžematović, Nace Koprivnik, Anis Jašaragić, Klemen Kolar, Tristan Jerin

Domžale – UF ST Herblain (Fra) 0:0

Domžale – Nort AC (Fra) 1:0
Strelec: Elvedin Agovič

Domžale – JA ST Mars Desert (Fra) 3:0
Anis Jašaragić 2, Nace Koprivnik

ekipa

Podelitev

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Tomi Bronič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB